Wat is data recuperatie?

De procedure van data recuperatie kan onderverdeeld worden in 5 fases

Alhoewel elke fase een unieke uitdaging inhoudt om tot een succesvol resultaat te komen, zijn vooral de diagnose en de reparatie van de schijf de stappen waar de meeste technische middelen worden ingezet.

Harde schijven kunnen onderhevig zijn aan meerdere vormen van beschadiging: een softwarefout, een elektrische storing en/of een mechanisch defect.

Software beschadiging bestaat uit conflicten in de firmware van de harde schijf – dit kan een natuurlijke oorzaak hebben of het gevolg zijn van een storing zoals een haperende leeskop.

Elektrische beschadiging kan door vele factoren veroorzaakt worden, de meest voorkomende zijn echter het gevolg van spanningswisselingen of conflicten in het componenten-circuit (PCB).

Mechanische beschadigingen tenslotte zijn altijd te wijten aan een beschadiging van de leeskoppen of het mechanisme van de motor en worden veroorzaakt door mechanische vermoeidheid (de slijtage van de harde schijf) of door een gebeurtenis in de omgeving van de harde schijf zoals een val van de schijf of een stoot door een voorwerp.

De diagnose en de recuperatie kunnen bemoeilijkt worden door één of een combinatie van de hierboven beschreven beschadigingen. We wenden onze expertise aan om de diagnose op maat te stellen. Onze repair afdeling is hoog opgeleid en doorloopt stap voor stap de nodige processen om tot succesvolle recuperaties te komen. Na het detecteren van het probleem ondernemen wij de nodige stappen om de datadrager terug te laten functioneren en opnieuw toegang te krijgen tot de userdata. Daarom is een grondige analyse (vooronderzoek) een essentiële stap in het proces voor een optimale data recuperatie.